Ik Werk Enkel Op Afspraak:

Spinale Segmenttherapie

Spinale Segmenttherapie

Spinale Segmenttherapie

Spinale Segmenttherapie is een reflexzônetherapie waarbij door bindweefsel- en periostmassage invloed uitgeoefend wordt op dieper gelegen weefsels via zenuwen en hormonen. Spinale Segmenttherapie kan puur als reflexzônetherapie toegepast worden, maar ook als toevoeging gebruikt worden bij bijvoorbeeld sportmassage of klassieke massage.

Segmentmassage brengt in praktijk wat door talloze onderzoeken bevestigd werd, namelijk dat de lichaamssegmenten en de intern gelegen weefsels elkaar beïnvloeden. Bij de Segmentmassage is het lichaam opgedeeld in 4 belangrijke segmenten (rug, bekken, thorax en nek/schouders), waarbij de speciale techniek van de rugmassage een centrale rol speelt. 

De kracht van de Segmentmassage schuilt in het zachte manipuleren van de sympatische grensstrengen en parasympatische zenuwvezels, die langs de wervelkolom gelegen zijn. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van zachte handgrepen, waarbij vooral de huidverplaatsing een belangrijke plaats inneemt, waardoor ondergelegen weefsels worden beïnvloed.
De Segmentmassage is een waardevolle massage omdat door deze vorm van massage het vegetatief zenuwstelsel wordt geharmoniseerd. In de praktijk betekent dit, dat het overbelaste sympathische zenuwstelsel (denk aan stress en ‘burnout’) gekalmeerd wordt en zijn tegenhanger, het parasympathische zenuwstelsel (belangrijk voor rust en regeneratie van het lichaam) gestimuleerd wordt.

Erkend Door:

vbag
rbcz
nvst
nibig