Ik Werk Enkel Op Afspraak:

Fascia Ergon I.A.S.T.M.®

Fascia Ergon I.A.S.T.M.®

Fascia Ergon I.A.S.T.M technique

De fascia vormt een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Tevens geeft de fascia mechanische steun, bescherming tegen druk, maar zorgt o.a ook ervoor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen.

De fascia spanning wordt beïnvloed door het autonome zenuwstelsel. Een innerlijke rust vermindert onze lichaamsspanning, maar stress kan echter de spanning van onze fascia verhogen. We mogen dus gerust stellen dat de fascia de verbinding vormt tussen lichaam en psyche. Fasciaverklevingen en te weinig fasciabeweging zijn een mogelijke oorzaak voor de daling van onze coördinatieve vaardigheden en kunnen vele klachten veroorzaken

Ergon IASTM Technique

Ergon IASTM Technique is een innovatieve therapeutische behandelmethode voor neuro-musculoskelatale pathologieën waarbij statische en dynamische manipulaties van “Soft Tissue” uitgevoerd worden met speciaal ontworpen klinische instrumenten. Het is gebaseerd op de theorie van myofasciale meridianen (Thomas Myers, Ida Rolf).

De Ergon  “Soft Tissue” Technique wordt uitgevoerd met ERGON instrumenten om;

  • los littekenweefsel, verklevingen en fasciale stijfheid te detecteren en los te maken
  • lokaal verhogen van weefselperfusie
  • spiertonus en spierpijn te verminderen
  • Range of Motion van gewrichten te herstellen
  • weefselherstel te verbeteren door het activeren van aanmaak van fibroblasten

Erkend Door:

vbag
rbcz
nvst
nibig